Uitvaartverzekering vergelijken

Sommige mensen denken nog liever niet aan het moment van overlijden. Op dat moment laat je het leven en je nabestaanden achter je. Je wilt je nabestaanden niet met ellende achterlaten en daarom is een uitvaartverzekering aan te raden. Een uitvaartverzekering? Ja, dat is een verzekering die de kosten van jouw uitvaart dekt. Ga dus direct een uitvaartverzekering vergelijken en kom tot de juiste keuze.

Waarom een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is in de basis bedoeld om de kosten voor de uitvaart te dekken. Jij betaalt hier maandelijks, of jaarlijks, een bepaald bedrag voor. Op het moment dat je komt te overlijden, kan de uitvaartverzekering aangesproken worden. Dat betekent dat de kosten gedekt kunnen worden. Hierbij is het wel afhankelijk voor welk soort uitvaartverzekering jij kiest. Daarover volgt hieronder meer informatie.

Een uitvaartverzekering sluit je dus in feite af om je nabestaanden niet met hoge kosten op te zadelen. Een gemiddelde uitvaart kost namelijk 7.000 euro. Dat is een behoorlijk bedrag. Wil je voorkomen dat je nabestaanden dit bedrag opeens op moeten hoesten? Ga dan de uitvaartverzekering vergelijken en sluit de gewenste uitvaartverzekering af.

Verschillende soorten uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering heb je de keus uit meerdere verschillende soorten.

Naturaverzekering

Voor deze verzekering betaal je maandelijks een premie. Bij overlijden keert de uitvaartverzekeraar uit in de vorm van diensten en objecten. Zo wordt bijvoorbeeld de catering, de rouwkaarten en overige diensten.

Kapitaalverzekering:

Bij het afsluiten van deze verwerking wordt een bepaald bedrag vastgesteld. Dat bedrag wordt uitbetaald bij overlijden.

Combinatieverzekering:

Hierbij zijn de diensten gedekt zoals omschreven bij de naturaverzekering. Maar, daarnaast wordt er ook nog een bepaald bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Dat bedrag wordt vooraf vastgesteld en kan door de nabestaanden vrij besteed worden.

Natura sommenverzekering

Hierbij wordt ook een vast bedrag verzekering. De nabestaanden zijn echter verplicht om dit bedrag aan de uitvaart te spenderen. Het is niet mogelijk om dit bedrag voor andere doeleinden te gebruiken.

Voor welk soort uitvaartverzekering ga jij?

Voor een uitvaartverzekering betaal je maandelijks een bepaalde premie. Hoe hoog deze premie is, hangt van verschillende factoren af. Uiteraard is het ook bepalend voor welk soort verzekering je kiest. Ga je voor de naturaverzekering of voor de kapitaalverzekering? Of heb je eigenlijk nog geen idee? Ga dan vooral de uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken! Op die manier krijg je een duidelijk(er) beeld van de mogelijkheden.

Premie

De hoogte van de premie voor een uitvaartverzekering is dus afhankelijk van onder andere het soort uitvaartverzekering. Maar, welke componenten hebben nog meer invloed op de hoogte van de premie?

– De looptijd van de premie;
– De leeftijd van de verzekerde;

Twee redenen om te kiezen voor een uitvaartverzekering

Het zou voor veel mensen een lastige afweging zijn; wel of geen uitvaartverzekering? In feite zijn er twee belangrijke redenen waarom het verstandig is om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Het allerbelangrijkste is uiteraard dat je je nabestaanden niet opzadelt met kosten. Een gemiddelde uitvaart kost al snel zo’n 7.000 euro. Als jij geen uitvaartverzekering hebt, komen je nabestaanden dus voor deze kosten te staan. Het voordeel van een uitvaartverzekering is daarom dat je je nabestaanden financieel niet tot last bent.

Een andere belangrijke reden om te kiezen voor een uitvaartverzekering ligt in het gemak en het gevoel. Als jij weet dat alles goed geregeld is, heb je die zorgen niet. Het is een stuk fijner voor je gemoedstoestand als je weet dat je goed verzekerd bent.

Maak dus direct een agendapunt aan; uitvaartverzekering vergelijken!

FAQ:

Is een uitvaartverzekering verplicht?

Nee, een uitvaartverzekering is alles behalve verplicht. Er zijn echter gegronde reden om wél een uitvaartverzekering af te sluiten, met name voor je nabestaanden.

Wanneer kan een uitvaartverzekering afgesloten worden?

Een uitvaartverzekering kan te allen tijde afgesloten worden. Er zijn geen restricties wat betreft leeftijd. Let echter wel op; hoe hoger uw leeftijd, hoe meer premie u dient te betalen.