Reisverzekering vergelijken

Vakantie moet probleemloos, ontspannend en vooral leuk zijn. Het vinden van een reisverzekering is misschien niet uw idee van een goed moment, maar het zoeken naar een reisverzekering hoeft niet zo vervelend te zijn. Zeker als u weet welke dekkingen u nodig hebt.

Of u nu een twee weken durende, een goedkope, avontuurlijke, zonnige of korte vakantie neemt, het vinden van de juiste verzekering is net zo belangrijk als het boeken van uw vluchten of het kiezen van een resort. Zoek nu en vergelijk offertes van meer dan 15 reisverzekeraars.

We vergelijken veel reisverzekeraars, zodat u er zeker van kunt zijn dat u een weloverwogen keuze maakt.

Waarom is een reisverzekering belangrijk?

Het afsluiten van een reisverzekering kan u dekken tegen zaken die mis kunnen gaan als u in het buitenland bent.  Een reisverzekering is belangrijk omdat het u kan helpen als u uw bezittingen verliest, als uw vlucht en accommodatie vertraging oplopen of geannuleerd worden, of als u ziek of gewond raakt tijdens uw vakantie of zakenreis. Met een reisverzekering kan u zorgeloos genieten van uw vakantie of zakenreis.

 

Wat dekt de reisverzekering gewoonlijk?

De hoogte van de dekking hangt af van het type polis dat u afsluit. De meeste reisverzekeringen dekken u standaard voor het volgende:

 

Welke soorten reisverzekeringen zijn er?

Het is belangrijk om de juiste dekking voor je reis te vinden. Waar je naartoe gaat en wat je doet, zal een verschil maken. De polissen variëren sterk en zonder de juiste verzekering kan het duur oplopen en kan het voor problemen zorgen. Je kan uit volgende soorten reisverzekeringen kiezen:

Wat voor soort reisverzekering heb ik nodig?

Het type reisverzekering dat u kiest is afhankelijk van een aantal factoren. Waar u naartoe gaat, hoe lang u van plan bent te reizen, de activiteiten die u van plan bent te doen gedurende uw verblijf, het aantal keer dat u gedurende het jaar reist en uw persoonlijke omstandigheden moeten allemaal in aanmerking worden genomen.

Als u bijvoorbeeld, zoals de meeste mensen, één reis per keer plant, is een enkele reis de meest geschikte optie. Ondertussen kunnen mensen die meer dan drie keer per jaar reizen, profiteren van een multi reis polis.

Bovendien zal elk type polis beschikbaar zijn voor dekking in Europa of wereldwijd (met of zonder de VS/Canada). U kunt een polis kopen voor een enkele reiziger, een koppel, familie of zelfs voor een groep.

Wintersporten (zoals skiën) en extreme activiteiten (zoals bungeejumpen) zijn meestal niet opgenomen in de standaardpolis. Indien u een vakantie plant die dergelijke activiteiten omvat, heeft u een gespecialiseerde of aanvullende polis nodig die u hiervoor zal dekken.

Tot slot zullen uw gezondheid en leeftijd ook een belangrijke rol spelen in de polis die u kiest. Als u een reeds bestaande medische aandoening heeft, moet u mogelijk meer betalen voor uw verzekering en een hoger eigen risico. In het algemeen geldt dat hoe ouder u wordt, hoe meer u ook betaalt. Dit komt doordat verzekeraars oudere reizigers als een hoger risico beschouwen. Hoewel dit onvermijdelijk is, kan een vergelijking van de reisverzekering u helpen bij het afsluiten van de best mogelijke deal.

 

Hoe sluit je een reisverzekering af?

We hebben niet veel nodig om je op weg te helpen, we moeten het volgende weten:

 

 

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van reisverzekeringen?

Er is geen één dezelfde polis als het gaat om reisverzekeringen, en de basisdekking kan variëren tussen verschillende polissen en verzekeraars. Bij het vergelijken van reisverzekeringen, moet je rekening houden met enkele factoren: