Reisverzekering vergelijken

Vakantie moet probleemloos, ontspannend en vooral leuk zijn. Het vinden van een reisverzekering is misschien niet uw idee van een goed moment, maar het zoeken naar een reisverzekering hoeft niet zo vervelend te zijn. Zeker als u weet welke dekkingen u nodig hebt.

Of u nu een twee weken durende, een goedkope, avontuurlijke, zonnige of korte vakantie neemt, het vinden van de juiste verzekering is net zo belangrijk als het boeken van uw vluchten of het kiezen van een resort. Zoek nu en vergelijk offertes van meer dan 15 reisverzekeraars.

We vergelijken veel reisverzekeraars, zodat u er zeker van kunt zijn dat u een weloverwogen keuze maakt.

Waarom is een reisverzekering belangrijk?

Het afsluiten van een reisverzekering kan u dekken tegen zaken die mis kunnen gaan als u in het buitenland bent.  Een reisverzekering is belangrijk omdat het u kan helpen als u uw bezittingen verliest, als uw vlucht en accommodatie vertraging oplopen of geannuleerd worden, of als u ziek of gewond raakt tijdens uw vakantie of zakenreis. Met een reisverzekering kan u zorgeloos genieten van uw vakantie of zakenreis.

 

Wat dekt de reisverzekering gewoonlijk?

De hoogte van de dekking hangt af van het type polis dat u afsluit. De meeste reisverzekeringen dekken u standaard voor het volgende:

 • Annulering & vertraging: Inclusief gemiste vertrekken en beperkingen van uw reis.
 • Medische kosten: Dit dekt alle kosten die u moet maken als u naar een dokter of ziekenhuis in het buitenland moet.
 • Persoonlijke aansprakelijkheid: Als u schade aan bezittingen veroorzaakt of iemand verwondt, wordt er dekking geboden.
 • Noodhulp/repatriëring: Als u naar Nederland moet worden teruggebracht vanwege een blessure, worden uw kosten vergoed.
 • Bagage en bezittingen: Bescherming bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage of bezittingen is standaard voorzien bij de meeste polissen.

 

Welke soorten reisverzekeringen zijn er?

Het is belangrijk om de juiste dekking voor je reis te vinden. Waar je naartoe gaat en wat je doet, zal een verschil maken. De polissen variëren sterk en zonder de juiste verzekering kan het duur oplopen en kan het voor problemen zorgen. Je kan uit volgende soorten reisverzekeringen kiezen:

 • Single trip of kortlopende reisverzekering: Een eenmalige polis die doorgaans een periode van maximaal 30 dagen dekt.
 • Multi reis: Een jaarlijkse polis die meerdere individuele reizen per jaar dekt. Beter voor frequente reizigers.
 • Backpacker of doorlopende reisverzekering: Een polis die langer dan 30 dagen geldig is. Ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar een langere reis.

Wat voor soort reisverzekering heb ik nodig?

Het type reisverzekering dat u kiest is afhankelijk van een aantal factoren. Waar u naartoe gaat, hoe lang u van plan bent te reizen, de activiteiten die u van plan bent te doen gedurende uw verblijf, het aantal keer dat u gedurende het jaar reist en uw persoonlijke omstandigheden moeten allemaal in aanmerking worden genomen.

Als u bijvoorbeeld, zoals de meeste mensen, één reis per keer plant, is een enkele reis de meest geschikte optie. Ondertussen kunnen mensen die meer dan drie keer per jaar reizen, profiteren van een multi reis polis.

Bovendien zal elk type polis beschikbaar zijn voor dekking in Europa of wereldwijd (met of zonder de VS/Canada). U kunt een polis kopen voor een enkele reiziger, een koppel, familie of zelfs voor een groep.

Wintersporten (zoals skiën) en extreme activiteiten (zoals bungeejumpen) zijn meestal niet opgenomen in de standaardpolis. Indien u een vakantie plant die dergelijke activiteiten omvat, heeft u een gespecialiseerde of aanvullende polis nodig die u hiervoor zal dekken.

Tot slot zullen uw gezondheid en leeftijd ook een belangrijke rol spelen in de polis die u kiest. Als u een reeds bestaande medische aandoening heeft, moet u mogelijk meer betalen voor uw verzekering en een hoger eigen risico. In het algemeen geldt dat hoe ouder u wordt, hoe meer u ook betaalt. Dit komt doordat verzekeraars oudere reizigers als een hoger risico beschouwen. Hoewel dit onvermijdelijk is, kan een vergelijking van de reisverzekering u helpen bij het afsluiten van de best mogelijke deal.

 

Hoe sluit je een reisverzekering af?

We hebben niet veel nodig om je op weg te helpen, we moeten het volgende weten:

 • Soort dekking: Je kan kiezen uit een kortlopende reis, een jaarlijkse multi trip of een doorlopende reisverzekering.
 • Wie u wilt verzekeren: Reist u alleen of met anderen?
 • Uw dekkingsmogelijkheden: Als u extra dekking nodig heeft voor wintersporten of een cruise, bijvoorbeeld.
 • Uw gegevens: De gebruikelijke dingen – uw naam en e-mailadres.
 • Uw medische geschiedenis: Of u al bestaande medische aandoeningen heeft.

 

 

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van reisverzekeringen?

Er is geen één dezelfde polis als het gaat om reisverzekeringen, en de basisdekking kan variëren tussen verschillende polissen en verzekeraars. Bij het vergelijken van reisverzekeringen, moet je rekening houden met enkele factoren:

 • Eigen risico: Dit is het bedrag dat u geacht wordt te betalen voor uw schadegeval. Het gaat meestal over een eigen risico van minder dan 100 euro, tenzij u het zich kunt veroorloven om meer te betalen indien een schadegeval zich voordoet. Voor gezamenlijke dekking moet u ook controleren of dit bedrag per persoon of per polis is.
 • Uitsluitingen: Bepaalde factoren kunnen uw verzekering geldig maken: bijvoorbeeld als u naar een land reist dat de overheid u uitdrukkelijk heeft afgeraden of uzelf verwond terwijl u onder invloed van alcohol bent. Controleer altijd welke uitsluitingen van toepassing zijn.
 • Artikelgrens: Dit is het maximumbedrag dat een verzekeraar voor één artikel uitbetaalt. Let wel op, dure elektronische goederen kunnen meer waard zijn dan dit.
 • Persoonlijke aansprakelijkheid: Dit dekt u (tot een bepaald bedrag) als u per ongeluk een derde verwondt of hun eigendommen beschadigt en uiteindelijk wordt aangeklaagd.
 • Juridische kosten en advies: Als u in het buitenland letsel oploopt, kunnen juridische kosten en adviesdekking van onschatbare waarde zijn. Hoge kosten lopen vooral op in landen waar rechtsbijstand geen optie is. Controleer of dit is inbegrepen.