Reisverzekering

Reisverzekering vergelijken

Voor veel mensen is op reis gaan een moment van ontspanning, een vakantie om even helemaal weg te zijn. Maar voor u op reis gaat, zijn er altijd zaken die u misschien vergeet maar waarvan het handig is dat u er toch even over nadenkt. Een van die zaken is een reis-verzekering. Met een reis-verzekering kunt u namelijk goed verzekerd én zonder zorgen op reis.

Om te begrijpen wat een reis-verzekering inhoudt, is het van belang om te weten wat een verzekering nu eigenlijk is. Een verzekering is een overeenkomst tussen twee partijen: een verzekeraar en een verzekeringnemer. Met een verzekering dekt de verzekeringnemer een bepaald risico af dat hij niet zelf wil dragen. De verzekeringnemer betaalt hiervoor maandelijks een vooraf afgesproken premie. Iedereen kan een verzekering afsluiten, en het opzeggen van een verzekering gaat net zo snel.

Wat is een reisverzekering?
Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens het reizen. Doorgaans dekt een reisverzekering alleen vakanties, en geen zakenreizen. De reisverzekering valt onder de schadeverzekeringen. Een reis-verzekering dient vooral als aanvulling op de reeds afgesloten verzekeringen, met name de zorgverzekering, inboedelverzekering en autoverzekering. De reisverzekering biedt alleen dekking wanneer er op de eerder afgesloten verzekeringen geen dekking is.

Er zijn twee typen reisverzekeringen te onderscheiden: een doorlopende reis-verzekering en een kortlopende reis-verzekering. Als u vaker dan eenmaal per jaar op reis gaat. dan is een doorlopende reis-verzekering in veel gevallen het voordeligst. Als u één keer per jaar op vakantie gaat is een kortlopende variant meestal het voordeligst. Een kortlopende reisverzekering stopt automatisch na afloop van uw vakantie en u betaald slechts eenmalig de premie.

Beide reisverzekeringen zorgen ervoor dat u en uw eigendommen tijdens uw vakantie of weekendje weg verzekerd zijn. De basisdekking van een reis-verzekering biedt doorgaans hulpverlening en dekking voor extra kosten die u moet maken als gevolg van bijvoorbeeld diefstal of verlies van uw bagage, ziekte of een ongeval.

Waar heeft u een reisverzekering voor nodig?
Weet u niet zeker waar u een reisverzekering voor nodig hebt? Als u een reisverzekering heeft afgesloten is diefstal, verlies of beschadiging van je bagage verzekerd. Dit kan belangrijk zijn als u kostbare bagage meeneemt tijdens uw reis. Daarnaast bent u met een reis-verzekering ook verzekerd voor de kosten die u maakt als u ziek wordt op reis, of een ongeval rijgt. U kunt ook een annuleringsverzekering afsluiten zodat u tegen annuleringskosten verzekerd bent.

Hoe kunt u reisverzekeringen vergelijken?
Gaat u op reis en wilt u een verzekering afsluiten? Dan is het raadzaam om reisverzekering van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van reisverzekeringen kan gemakkelijk online. Veel sites bieden tools aan waarmee u reis-verzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Kijk hierbij naar meer informatie over de reisverzekering, de maandelijkse premie die u moet betalen én die dekking die u hiervoor krijgt.

Geef een reactie