Inboedelverzekering

Inboedelverzekering vergelijken en online afsluiten

Iedereen die een huis heeft, heeft hier vast wel eens naar gekeken: een inboedelverzekering. Met een inboedelverzekering verzekert u zich als eigenaar van een huis tegen schade aan uw bezittingen die zich in uw woning bevinden.

Om te begrijpen wat een inboedelverzekering inhoudt, is het van belang om te weten wat een verzekering nu eigenlijk is. Een verzekering is een overeenkomst tussen twee partijen: een verzekeraar en een verzekeringnemer. Met een verzekering dekt de verzekeringnemer een bepaald risico af dat hij niet zelf wil dragen. De verzekeringnemer betaalt hiervoor maandelijks een vooraf afgesproken premie. Iedereen kan een verzekering afsluiten, en het opzeggen van een verzekering gaat net zo snel.

Wat is een inboedelverzekering?
Een inboedelverzekering beschermt u tegen schade aan wat zich aan materiaal in uw woning bevindt, of u nu de eigenaar bent of niet. Wanneer de meubelen worden verwoest door waterschade of de bezittingen worden ontvreemd bij een inbraak, kunt u zich beroepen op deze verzekering. Alles wat niet vast zit aan de woning kunt u aan waarde laten verzekeren met een inboedelverzekering. De inboedelverzekering is een onderdeel van de woonhuisverzekering. De woonhuisverzekering beschermt u tegen risico’s van eventuele schade aan je huis. Als eigenaar van een huis moet u uzelf verzekeren tegen schade aan het huis zelf. Wanneer u te maken krijgt met financieel verlies ten gevolge van bijvoorbeeld een brand of diefstal, kunt u de geleden schade claimen bij de verzekeringsmaatschappij.

Wilt u echt goed verzekerd zijn, dan kunt u een all risk woonhuisverzekering afsluiten. Een all risk woonhuisverzekering biedt de meest uitgebreide dekking van alle woonverzekering. Met deze verzekering zijn zowel de inboedel als de woning zelf verzekerd tegen alle van buitenkomend onheil. De all risk woonhuisverzekering is dus een opstalverzekering (verzekering tegen de schade aan het woonhuis, de bijgebouwen of erfafscheiding) en een inboedelverzekering in één. Bij elke woonhuisverzekering geldt echter dat er een aantal algemene uitsluitingen zijn waarvoor woonhuisverzekeringen nooit dekking bieden. Dit zijn schades veroorzaakt door catastrofes, zoals aardbevingen of overstromingen. Ook schades als gevolg van opzet of roekeloosheid van de verzekerde zijn uitgesloten van dekking.

Hoe kunt u een woonhuisverzekering afsluiten?
Er is een zeer groot aantal inboedelverzekeringen beschikbaar waardoor een goede vergelijking heel belangrijk is. De goedkoopste verzekeraar is namelijk lang niet voor elke woning geschikt. Het verschil zit hem met name in wat de verschillende inboedelverzekeringen dekken en wat niet. Niet elke verzekering vergoedt dezelfde schade en ook het maximale bedrag van de vergoedingen kan verschillen. U kunt inboedelverzekeringen dus niet alleen vergelijken op basis van de premie, maar moet ook echt de voorwaarden bestuderen om een verstandige keuze te kunnen maken over welke verzekering het beste bij u past. Het vergelijken van inboedelverzekeringen kan gemakkelijk online. Veel sites bieden tools aan waarmee u inboedelverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Indien u een inboedelverzekering vindt die bij uw wensen aansluit, kunt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen. Indien gewenst, kunt u de meeste inboedelverzekeringen ook direct online afsluiten.

Geef een reactie