Huisdierenverzekering

Huisdierenverzekering afsluiten

Iedereen die een hond of een kat heeft, heeft hier vast wel eens naar gekeken: een huisdierenverzekering. Met een huisdierenverzekering verzekert u zich tegen de medische kosten van uw huisdier. U kunt kiezen voor een hondenverzekering of een kattenverzekering.

Om te begrijpen wat een huisdierenverzekering inhoudt, is het van belang om te weten wat een verzekering nu eigenlijk is. Een verzekering is een overeenkomst tussen twee partijen: een verzekeraar en een verzekeringnemer. Met een verzekering dekt de verzekeringnemer een bepaald risico af dat hij niet zelf wil dragen. De verzekeringnemer betaalt hiervoor maandelijks een vooraf afgesproken premie. Iedereen kan een verzekering afsluiten, en het opzeggen van een verzekering gaat net zo snel.

Wat is een huisdierenverzekering?
Net zoals de medische zorg voor mensen, is de zorg voor huisdieren ook volop in ontwikkeling. We kunnen steeds meer doen om onze huisdieren een lang en gelukkig leven te geven. Natuurlijk kost dit wel geld. Als u een huisdierenverzekering afsluit, dan dekt dit de medische kosten van uw hond of kat. Er zijn twee verschillende soorten huisdierenverzekeringen: een hondenverzekering en een katten verzekering.

Een hondenverzekering dekt de medische kosten van uw hond. Een basis hondenverzekering vergoedt bezoekjes aan de dierenarts, het vaststellen van een aandoening of ziekte en allerlei behandelingen en onderzoeken. Daarnaast worden de kosten van noodzakelijke opname, geregistreerde geneesmiddelen, MRI-onderzoek, CT-scan en hulpmiddelen gedekt.
Naast een basis hondenverzekering kunt u ook nog een aanvullende hondenverzekering afsluiten. Bij deze verzekering worden meestal castratie, sterilisatie, vaccinaties, tandheelkunde en crematie vergoed.

Een kattenverzekering dekt de medische kosten van uw kat. Als u een basis kattenverzekering heeft afgesloten, krijgt u bezoekjes aan de dierenarts, medisch noodzakelijke behandelingen, röntgenfoto’s, echografie en elektrocardiografie vergoed. Daarnaast worden de kosten van diagnostiek van bloed, urine, ontlasting en weefsel, opname en verpleging in een kliniek, geregistreerde medicijnen en toepassingen, aanschaf en plaatsing van een identificatiechip en euthanasie vergoed. Naast een basis kattenverzekering kunt u er ook voor kiezen om een aanvullende kattenverzekering af te sluiten. Als u deze verzekering heeft afgesloten, worden vaak ook de kosten van castratie, sterilisatie, vaccinaties, preventieve zorg en crematie gedekt.

Hoe kunt u een huisdierenverzekering afsluiten?
Er is een zeer groot aantal huisdierenverzekeringen beschikbaar waardoor een goede vergelijking heel belangrijk is. De goedkoopste verzekeraar is namelijk lang niet voor elk huisdier geschikt. Het verschil zit hem met name in wat de verschillende verzekeringen dekken en wat niet. Met name de dekking van aanvullende huisdierenverzekeringen zijn per verzekeraar heel verschillend. Niet elke verzekering vergoedt dezelfde medische kosten van uw huisdier, en ook het maximale bedrag van de vergoedingen kan verschillen. U kunt huisdierenverzekeringen dus niet alleen vergelijken op basis van de premie, maar u moet ook echt de voorwaarden bestuderen om een verstandige keuze te kunnen maken over welke verzekering het beste bij uw huisdier past. Het vergelijken van huisdierenverzekeringen kan gemakkelijk online. Veel sites bieden tools aan waarmee u verzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Indien u een huisdierenverzekering vindt die zowel bij uw huisdier past als bij uw wensen aansluit, kunt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen. Indien gewenst, kunt u de meeste huisdierenverzekeringen ook direct online afsluiten.