Autoverzekeringen

Autoverzekeringen vergelijken, sluit online uw autoverzekering af

In Nederland rijdt een zeer groot aantal mensen in een auto. Waar velen echter niet over nadenken is dat auto’s jaarlijks een aanzienlijke schade veroorzaken: niet alleen materieel maar ook fysiek. Daarom is het in Nederland verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Met een autoverzekering kunt u namelijk goed verzekerd én zonder zorgen in de auto stappen.

Om te begrijpen wat een autoverzekering inhoudt, is het van belang om te weten wat een verzekering nu eigenlijk is. Een verzekering is een overeenkomst tussen twee partijen: een verzekeraar en een verzekeringnemer. Met een verzekering dekt de verzekeringnemer een bepaald risico af dat hij niet zelf wil dragen. De verzekeringnemer betaalt hiervoor maandelijks een vooraf afgesproken premie. Iedereen kan een verzekering afsluiten, en het opzeggen van een verzekering gaat net zo snel.

Wat is een autoverzekering?
Een autoverzekering dekt de materiële en fysieke schade die auto’s veroorzaken. In Nederland is een autoverzekering verplicht. Dankzij deze verplichting hebben alle verkeersdeelnemers de garantie dat ze een schadevergoeding ontvangen zodra ze door de schuld van een (andere) autobestuurder schade leiden. Indien gewenst kan deze verplichte dekking uitgebreid worden zodat ook schade aan de eigen auto onder de dekking van de autoverzekering valt.

Autoverzekeringen kunnen worden onderverdeeld naar de geboden dekking. Er zijn drie verschillende soorten autoverzekeringen: WA, WA + casco en WA + volledig casco. Zoals de naam eigenlijk al aangeeft, dekt de WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) autoverzekering de schade die met een auto veroorzaakt wordt waarvoor de eigenaar van de auto wettelijk aansprakelijk is. Iedere autobezitter is verplicht om zijn auto minimaal WA te verzekeren. Op het moment dat er met die verzekerde auto schade aan andere personen of voertuigen veroorzaakt wordt, dan valt die schade binnen de dekking van de WA autoverzekering. Een autoverzekering met WA + beperkt casco biedt naast de verplichte WA-dekking ook dekking tegen schade aan de eigen auto. Als de eigenaar van de auto schade aan de eigen auto krijgt, biedt deze verzekering dekking. Een WA + volledig casco wordt ook wel een all risk autoverzekering genoemd. De all risk autoverzekering kent een uitgebreidere dekking dan de beperkt casco verzekering. Bij de all risk verzekering is schade aan de eigen auto in de meeste situaties gedekt. Alleen als de schade het gevolg is van een aantal speciaal beschreven gebeurtenissen, wordt de schade niet vergoed. Voorbeelden van deze uitsluitingen zijn opzettelijke schade en schade die ontstaat als de bestuurder onder invloed is van drugs of alcohol.

Hoe kunt u de autoverzekering vergelijken?
Heeft u een auto gekocht en wilt u een autoverzekering afsluiten? Er is een zeer groot aantal autoverzekeringen beschikbaar waardoor een goede vergelijking heel belangrijk is. De goedkoopste verzekeraar is namelijk lang niet voor iedere situatie geschikt. Het vergelijken van autoverzekeringen kan gemakkelijk online. Veel sites bieden tools aan waarmee u autoverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Meestal kunnen de verzekeringen vergeleken worden op premie, maar u kunt de autoverzekeringen ook vergelijken op de voorwaarden. Indien u een autoverzekering vindt die bij uw wensen aansluit, kunt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen. Indien gewenst, kunt u de meeste autoverzekeringen ook direct online afsluiten.

Geef een reactie