Autoverzekering student

Veel studenten zullen dromen van het idee een auto te kunnen kopen tijdens hun studietijd. Mocht je deze luxe wel hebben dan is een goedkope autoverzekering student raadzaam. Je sowieso al voorzien zijn van een autoverzekering dan kan je gelijk maar beter eentje hebben die perfect bij je past. Aangezien je student bent zal het raadzaam zijn goed om je heen te kijken met wat er wordt aangeboden.

Kijk goed rond: kijk en vergelijk

Een autoverzekering student is op het internet goed te vinden. Je moet enkel wel weten waar je moet zoeken. Het beste is om vergelijkingssites te raadplegen. Deze zetten de voorwaarden van elke verzekering op een rijtje en geven op die manier een scherp en objectief beeld van wat de verzekering jou te bieden heeft. Hierbij moet je denken aan de polisprijs, welke speciale voorwaarden er worden gegeven en nog bijvoorbeeld de minimale duur van een verzekering.

Mag mijn huisgenoot ook in mijn auto rijden

Dit is is altijd een heikele vraag. Het is namelijk heel goed mogelijk dat je ook wel eens je auto wil uitlenen of je gaat op vakantie met je huisgenoten en je wil niet alles zelf rijden. Mag je dan wel de ander laten rijden. In de meeste gevallen zal het antwoord positief luiden, maar in sommige gevallen is dat toch niet verstandig om dat je huisgenoot niet onder de polis zal vallen. Een goedkope autoverzekering student wordt zo wel heel erg letterlijk natuurlijk. Maar er is hoop. Vaak kan je ook gewoon wat duurdere verzekering nemen bij dezelfde maatschappij en dan moet het wel lukken. De vraag is dan natuurlijk of je zin hebt om dit voor juist genoten te betalen. Je kan altijd een tikkie naar ze sturen, niet waar!

All risk of WA

Naast dat een autoverzekering fijn is om te hebben is het ook zeer aan te bevelen goed na te denken over of je All risk wil of alleen een WA verzekering. Bij de WA verzekering gaat het om de wettelijke aansprakelijkheid. Dit is verplicht voor iedereen die met auto wil weg rijden. Echter, kan je wel voor een duurdere, beter dekkende verzekering kiezen. Dit kan je bijvoorbeeld overwegen als je een hele dure auto hebt. Dus wanneer je schade rijdt tegen een andere auto of een willekeurig voorwerp dat de kosten dan erg hoog zullen zijn. Ook zou je het kunnen overwegen wanneer je van jezelf weet een brokkenpiloot te zijn en om de havenklap een deukje in je auto rijdt. Het kan anders behoorlijk in de papieren lopen als je geen verzekering neemt die ook je eigen schade dekt.

Schade vrije jaren

Bij de meeste autoverzekering wordt de premie bepaald aan de hand van een schadehistorie. Des te langer je hebt gereden zonder schade te maken des te lager word je premie. Bij een dergelijke goedkope autoverzekering student is dat ook wel het geval, maar er is vaak nog niet echt veel schade te rijden aangezien de meeste studenten nog niet veel jaren hebben gereden.

FAQ:

Welke verzekering past bij mij?

Dit hangt af van uw situatie: wat is de waarde van je auto en hoeveel schade verwacht je te rijden.

Is een verzekering verplicht?

Ja, een verzekering is verplicht. Je overtreedt de wet als je onverzekerd rijdt.

Wat gebeurt er als ik ga rijden zonder autoverzekering?

Als je wordt aangehouden zonder verzekering krijg je een boete van 550 euro. Plus alle schade die gereden wordt is voor je eigen rekening.

Geldt mijn verzekering ook in het buitenland?

Doorgaans wel, maar dit hangt af van de verzekering die je hebt afgesloten.