Autoverzekering voor jongeren

Omdat jonge autobestuurders gemiddeld vaker schade aan hun auto of aan de auto van anderen veroorzaken is het afsluiten van een autoverzekering voor jongeren vaak duurder en lastiger dan voor oudere bestuurders. Jongere bestuurders hebben nou eenmaal minder ervaring dan mensen die hun rijbewijs al langer hebben. Daarnaast zijn jongeren vaker geneigd om risico’s te nemen en daardoor neemt de kans op ongelukken toe.

Jongste bestuurders betalen tot wel twee keer zoveel

Voor de erg jonge autobestuurders kan het verschil in de kosten van een autoverzekering wel oplopen tot honderd procent, deze jongeren betalen dus twee keer zoveel premie voor hun verzekering als oudere bestuurders! Het gaat hier dan om bestuurders en autobezitters tot achttien jaar oud.

Premie neemt af met leeftijd

De groep bestuurders tussen de twintig en de vierentwintig jaar betaalt nog steeds een flink stuk meer premie voor hun autoverzekering, maar wel al minder dan de allerjongsten. Deze groep betaalt ongeveer zestig procent meer dan hun mede weggebruikers van ouder dan dertig jaar oud.

Aantal schadevrije jaren van grote invloed op de hoogte van premie autoverzekering

Behalve de hoogte van het risico op zich bij jonge bestuurders wordt er ook nog gekeken naar het aantal schadevrije jaren. Als iemand vele jaren zonder schade rijdt dan is dat van invloed op de hoogte van de premie die hij of zij betaalt voor een autoverzekering. Een beginnend bestuurder heeft echter natuurlijk nog weinig tot geen schadevrije jaren kunnen opbouwen. Als we deze factor ook nog meenemen in de vergelijking van de hoogte van de premie, dan betekent dat dat een beginnend bestuurder soms wel tot vijf keer zoveel betaalt voor een autoverzekering als iemand die al langer een verzekering heeft.

Boven de vijfendertig jaren oud is de leeftijd niet of nauwelijks meer van invloed op de hoogte van de premie van uw autoverzekering en is het aantal schadevrije jaren de belangrijkste factor in de bepaling van de hoogte van uw autoverzekeringspremie.