Autoverzekering afsluiten

Wanneer u een autoverzekering gaat afsluiten is het aan te raden om dit zorgvuldig te doen. Door goed de verschillende aanbieders te vergelijken, kunt u al snel tientallen euro’s per jaar op uw autoverzekering besparen. Welke autoverzekering voor u het voordeligst is, is niet te zeggen. De premiekosten per verzekeringsmaatschappij verschillen namelijk per situatie. U kunt op de website van de grote verzekeringsmaatschappijen vaak vrijblijvend de kosten van uw autoverzekering berekenen. Wanneer u dit voor een aantal verzekeringsmaatschappijen doet, zult u al snel verschillen zien in de kosten van de premie. Het is echter ook mogelijk om in één keer verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken. Hiervoor zijn verschillende websites te vinden.

Let u bij het vergelijken van een autoverzekering niet alleen op de premiekosten, maar ook op de polisvoorwaarden van de verzekeringsmaatschappij. Goedkoop kan namelijk duurkoop zijn. Een goedkope autoverzekering biedt vaak minder brede dekking dan een duurdere autoverzekering. Zorg er in ieder geval voor dat u niet onderverzekerd bent. Dit zou betekenen dat u in bepaalde situaties zelf voor de kosten op moet draaien.

Welke soorten autoverzekeringen zijn er?

WA autoverzekering

Een WA autoverzekering sluit u bijvoorbeeld af bij ING.
Er zijn allerlei soorten autoverzekeringen. De meest voorkomende autoverzekering is de WA verzekering. Een WA autoverzekering is wettelijk verplicht en elke auto zal dan ook een WA verzekering hebben. Een WA verzekering zal schade dekken, die u toebrengt aan derden. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan schade bij het veroorzaken van een ongeval. De WA verzekering zal echter niet de schade aan uw eigen voertuig dekken. Wanneer u schade aan uw voertuig ondervindt door diefstal, brand of door het veroorzaken van een ongeval, zal de WA verzekering dus niets vergoeden. De kosten voor een WA autoverzekering zijn, vanwege de dekking, het laagst.

All risk autoverzekering

Een all risk autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering. Wanneer u schade toebrengt aan derden, zal de allrisk verzekering, net als de WA verzekering, de schade dekken. Een all risk verzekering gaat echter nog een stap verder. De all risk verzekering zal namelijk ook de schade aan uw eigen voertuig dekken. Ook bent u vaak verzekerd tegen diefstal, brand en waterschade. Met een all risk autoverzekering hoeft u zich dus geen zorgen te maken. U bent vrijwel voor elk soort schade gedekt.